1971

16 januari 1971
Skepptuna MK. Skepptunaratten. T

Längd: 16 mil / 9 SS, 8 mil
Startnummer 34. (B-förare)
Kartläsare: Stefan Åstrand
Bil: Saab V4. (Grupp 1)
Plac: 8:a i klassen(B-förare), totalt 26:a (76)

Det här året infördes nya förarklasserA-förare, B-förare och C-förare. Bilklasserna var som tidigare Grupp 1 och Grupp 2.
Startplats och mål för årets upplaga var det numer världsberömda Gottröra. Närmare bestämt på den lilla macken, som då hade ESSO-soppa…

Det här var tredje upplagan av tävlingen. Men vädret ville liksom inte infinna sig. Det var milt och sörjigt. SS 4 fick strykas före start. Sedan fick arrangörerna korta ner och ändra, under pågående tävling. Av planerade 9 SS, kördes bara SS 1, 2, 5, 6, 9. SS 6 delades upp i 6a och 6b. Totalt halverades banan nästan. Nåväl det är ju alltid svårt, när vädrets makter är emot…Tävlingsledare var Bengt Gustafsson.
Totalt vann Lennart Svensk, från MK Rimo i en Opel Rallye Kadett. Han hade en kommande Shell-föreståndare, och rallyförare i högerstolen, nämligen Jan Hagman, prästson från Rimbo.

I Rally Sport kunde man läsa följande om tävlingen:

Skepptunaratten 1971001   Skepptunaratten 1971002


23 januari 1971
Östhammars MK. Frösåkersrundan. T
Längd: 20 mil / 10 SS, 14 mil
Startnummer 61. (B-förare)
Kartläsare: Stefan Åstrand
Bil: Saab V4. Grupp 1
Plac: Bröt (Avåkning)

Även här var arrangörerna tvungna, att korta ner banan, beroende på vädret. Det var SS 2, 6, och 7, som måste strykas. Inte så många minnen, och noteringar, tyvärr. Bara att jag körde av i en ”lurig vänsterböj”. Bilen blev mer eller mindre skrot, så det blev kärra hem. Det var också sluttävlat, för detta år och med denna bil.
Tävlingsledare var åter Harry Nordin, från MK Orion. Tävlingssekrtererare var dåvarande ägaren av Östhammars Trafikskola, Willy Olsson – numer pensionerad.

I den vid tiden populära Rally Sport kunde man läsa om tävlingen.
(Klicka för att läsa)
Frösåkersrundan 1971001


Jag klämmer in två bilder och referat i Rally Sport från Tennkannan detta år. Det är Almunge MK som arrangerade. Jag deltog inte själv, beroende på kraschen i förra tävlingen.

Det är Uffe Andersson i en VW typ1, med startnummer 51. Han hade en 1500 motorn i folkan. Kartläsaren var pappa Erik Andersson. Båda tävlade för Rasbo MK. Uffe kom senare att köra Opel Ascona. Och fort också…

Här en Saab V4. Det är svårt att se andra siffran i startnumret, Det kan vara Göte Andersson, Rasbo MK eller Sören Söderlund från Östhammar. Även Nils Holgersson har startnummer, som börjar på 4…

Tennkannan 1971001


 

Här kommer 1972

Tillbaka

HEM


Publicerad i oktober 2001.